Ipak se smijem osjećati Europljaninom

Go down

Ipak se smijem osjećati Europljaninom Empty Ipak se smijem osjećati Europljaninom

Post  Dzoker on Fri Oct 29, 2010 6:25 pm

Para Ratzinger kritizirao je celnike Europe, jer nisu u novi europski ustav uvrstili krscanstvo i Boga kao temeljne vrijednosti Europe koja upravo iz njih potice. U posljednje vrijeme Vatikan se zestoko zalagao za implementaciju tih pojmova u EU ustav, no hvala Bogu u tome nije uspio. Papa taj cin unije naziva optpadnistvom Europe koja se zeli prikazati kao sustav vrijednosti, a pritom zaboravlja na apsolutne vrijednosti.

-To me Ratzingerovo izlaganje navodi na pomisaso da ja i meni slicni ne vrijedimo nista, jer ne priznajemo vrijednosti koje su krscanima apsolutne. Zapravo takvo razmisljanje u konacnici dovodi do zakljucka da nitko osim krscana ne vrijedi nista i daje opravdanje svim zlima koje je Katolicka crkva cinila u povijesti i onima koje i danas cini na politickoj sceni.
Ne znam samo uvrstava li Ratzinger kolonijalnu proslost Europe u njene korjene, jer sumnjam da bi se zelio odreci svjetske ekspanzije katolicizma pod okriljem imperijalizma i to bas u doba kada je Katolicku crkvu u Europi ugrozio protestantizam! Very Happy

Komentari?
Dzoker
Dzoker
Admin

Broj postova : 49
Forum Bodovi : 3561
Reputacija : 1
Join date : 2010-10-20

http://svibalkanci.forumhr.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum